DEKOM

  Vaša korpa je
trenutno prazna.

dekom lasersko graviranje kristala broj telefona

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

Šta podrazumevate pod "podpovršinski gravirani kristal"?

To je predmet od vrhunskog optičkog kristala k9 kvaliteta, koji može biti različitog oblika i različite namene, unutar kojeg se laserom stvara slika željenog modela.

Hoće li se slike vremenom promeniti, izbledeti ili požuteti?

Slike u kristalu ostaju postojane i nepromenjive, možemo reći večite. Naravno podložne su mehaničkom oštećenju (pad sa stola, udarac tvrdim predmetom), kao i izlaganju ekstremno visokim temperaturama (pečenje u rerni, dugotrajno i direktno izlaganje otvorenom plamenu) i slično.

Šta se sve može ugravirati unutar kristala?

Možemo da ugraviramo doslovno sve što poželite, ograničenje neka Vam bude isključivo Vaša mašta. Možemo ugravirati bilo koju Vašu fotografiju koju nam dostavite u elektronskoj formi u bilo kom formatu, ili bilo koji model urađen u nekom od programa za 3d modelovanje, i na sve to dodati tekst po izboru.

Kako mogu naručiti podpovršinski gravirani kristal?

Naručiti možete na 2 načina.
Prvi način je da posetite našu stranicu za naručivanje. Na njoj možete odabrati željene kristale tako što ćete ih dodati u korpu. Potom u Vašoj korpi možete videti sve kristale koje ste dodali. Na toj stranici možete i finalizirati porudžbinu.
Drugi način je da nas kontaktirate lično.

Kako šaljete gravirane kristale?

Gravirane kristale šaljemo putem kurirske službe na adresu koju ste naznačili pri porudžbini. Ukoliko kurir u trenutku dostave ne pronađe nikoga na navedenoj adresi, ostaviće Vam obaveštenje u kojom će Vas informisati o ponovnom prijemu pošiljke. Poštarina za pošiljku iznosi prosečno do 250 dinara, za dostavu jednog kristala.

Kada ću dobiti svoj gravirani kristal?

Gravirani kristal šaljemo u roku od 48 sati od dana prijema Vaše uplate. Ako poručite vikendom (subotom ili nedeljom), tada pošiljku šaljemo najkasnije u utorak. Koliko će dana kristal putovati do vas zavisi od kurirske službe, ali najčešće je dobijate idući dan.

Možete li uraditi trodemenzionalni lik osobe u kristalnoj prizmi (kocki) sa običnih fotografija?

Da bi uradili trodimenzionalni lik neke osobe najbolje je da se izvrši fotografisanje specijalnom 3d kamerom (3d skenerom) u našem studiju u Inđiji. Postoji mogućnost izrade 3d modela lica osobe sa 2d fotografije, sa određenim ograničenjima, cena je 100 USA$ (u dinarskoj protiv vrednosti), a rok za izradu je najmanje 10 dana od dana prijema uplate.

Možete li sa moje fotografije na kojoj sam ja na biciklu da uradite trodimenzionalni model u kristalu?

Na žalost ne postoji komercijalno isplativ softver koji bi generisao 3d modele sa vaših običnih (dvodimenzionalnih) fotografija. Vaša se fotografija može ugravirati kao 2d (dvodimenzionalni model).

Može li se uz 2d (dvodimenzionalnu) fotografiju ugraviranu u kristalu dodati i odgovarajući tekst?

U svaki oblik kristala u koji se graviraju 2d fotografije kao i 3d modeli moguće je ugravirati bilo koji tekst po zahtevu kupca. Osnovnom cenom graviranja obuhvaćeno je do 25 slova, a sve ostalo je stvar dogovora.

Unutar kojih materijala se mogu raditi slike?

Slike se mogu raditi isključivo unutar materijala kroz koje može da prođe laserski zrak, to jest u providnim materijalima, a pre svega u kristalu, ali i u običnom staklu i akrilu (pleksiglasu).

Koje su maksimalne dimenzije prizme (kocke) koju možete gravirati?

Naša mašina može da gravira u prizmama maksimalnih dimenzija 300 x 400 x 90 milimetara. Trenutno na raspolaganu imamo kristale koje možete pogledati u kristalima za motive po porudžbini.

Koliko dugo traje proces izrade 3d modela u poligonu (kocki) dimenzija 50x50x80 milimetara?

Sam proces izrade 3d portreta u poligonu (kocki) dimenzija 50x50x80 milimetara ima 4 faze I traje ukupno maksimalno do 30 minuta. Prvo se specijalnom 3d kamerom (skenerom) radi 3d forografija. Ista se dorađuje, dodaje joj se tekst po želji kupca a zatim se gravira laserom.

Da li je iz neotvorene pošiljke vidljiv njen sadržaj?

Ne. Na taj način štitimo Vašu privatnost.

Zašto graviranih kristala nema u gift shopovima?

Kristale, za sada, prodajemo isključivo direktno preko interneta i u našim maloprodajnim objektima u Novom Sadu u Rumenačkoj 1, i Braće Dronjak 14, na našem štandu u šoping centru Ušće (Novi Beograd), na II spratu, kao i u sedištu firme u Inđiji u ulici Milorada Stojića Gorčila 5. Tako ste na dobitku i Vi jer dobijate najbolju moguću cenu (isključeni su posrednici) i uslugu.

Da li su Vam potrebni saradnici za prodaju Vaših proizvoda?

Potrebni su nam saradnici u svim većim gradovima u Srbiji. Sa tim ciljem nudimo poslovnu saradnju svima koji se bave maloprodajom galerijske robe, suvenira, darotekama i sličnim maloprodajnim objektima, veleprodajama iste robe, kao i prodavcima promotivnog i reklamnog materijala. Smatramo da saradnja može biti zanimljiva i fotografskim radnjama, a potreban nam je i određen broj komercijalista na terenu. Za sve detalje molim Vas da me kontaktirate.

Kako vas mogu kontaktirati?

Sva pitanja vezana uz porudžbinu šaljite na e-mail.
Ako želite kontaktirati mene lično to možete na moj e-mail ili direktno na moj mobilni telefon 063 500 327. Ako mi želite reći koliko su Vam se dopali naši kristali takođe mi se možete javiti na e-mail.

Da li Vaši kristali poseduju neke posebne moći?

Mnogo je verovanja da kristali pozitivno, na različite načine deluju na ljudski duh i telo. Pripisuju im razna metafizička svojstva, a ako ih „osećate”, mogu da poboljšaju zdravlje, otklone stres, ojačaju imunitet. Neki ih primenjuju za lečenje različitih fizičkih, mentalnih, emotivnih i duhovnih stanja kod ljudi. Mi čvrsto verujemo da svojim prefinjenim izgledom, besprekornom čistoćom nude večitu sliku, o jednom vremenu i ljudima koje u njih unesemo, koja neće izbledeti ni nakon 1000 godina. Čak i ako ne verujete u energiju kristala, uživajte u njihovoj lepoti. Ostalo prepuštamo Vama.

Da li je vreme za gravirane kristale!?

Da, uvek je vreme za lepe i neprolazne stvari. Kriza je, pa još i ekonomska i svetska. A ustvari kriza je u nama. Sve je manje lepote, mašte, i svega onog prefinjenog što nas čini tako posebnim, što nas čini ljudskim bićima. Krize dolaze i odlaze a poruka unutar kristala ostaće neizbrisiv trag našeg postojanja. Da zajedno ostavimo trag u večnost kliknite ovde.

Kako da znam da to nije neka prevara?

Kao dokaz svojih dobrih namera nudimo vam:
- tridesetodnevnu 100% bezuslovnu garanciju kojom kupujete bez rizika
- mogućnost da preko našeg poreskog identifikacionog broja 101489395 ili matičnog broja 08555443 proverite naše poslovanje na sajtu Narodne Banke Srbije, ili na sajtu Agencije za privredne registre.

Kako možete davati ovakvu garanciju, neko će vas prevariti!?

Naši gravirani kristali su dokazano proizvod dostojan svoje cene , ali uvek se nađe neko kome nešto smeta - ne kaže se bez razloga "sto ljudi, sto ćudi". Ne želim da bilo ko bude nezadovoljan i priča loše o meni ili mojoj firmi. Zato ako želite naručiti, insistiram da to bude 100% na moj rizik. Imate trideset dana da se uverite u lepotu i nepolaznu vrednost naših graviranih kristala. Ako u toku tog razdoblja niste u potpunosti oduševljeni našim proizvodom vratite ga i dobićete natrag pun iznos koji ste platili. Garancija se odnosi na pojedinačno kupljene kristale gravirane po porudžbini.
Ne mogu biti pošteniji od toga, a verujem da će pošteni biti i moji kupci.
Lasersko graviranje
© 2024 DEKOM d.o.o., M.S. Gorčila 5, 22320 Indija, R. Srbija | office@dekom.co.rs | +381 (0)22 558-093